FAQ

StreetSmart Impact

Alles wat je moet weten om StreetSmart Impact als een professional te gebruiken (FAQ)

Veelgestelde vragen

Bekijk onze sectie met veelgestelde vragen. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, neem dan rechtstreeks contact met ons op.

A placeholder action

Zoek je vraag

INLOGGEN

Hoe begin ik?

Ben je nieuw bij StreetSmart Impact? Volg deze stappen:

  1. Voordat u StreetSmart Impact zelf kunt gebruiken, moet uw organisatie zich registreren. Klik hier om te zien hoe je dit doet.
  2. U ontvangt een bevestigingsmail om de accountregistratie te voltooien door een wachtwoord in te stellen.
  3. Maak een account aan en log in. Klik hier om te zien hoe je dit doet.
  4. Als je bent ingelogd, kun je collega's uitnodigen om lid te worden van je organisatie in StreetSmart Impact. Klik hier om te zien hoe je dit doet.
  5. Je collega's krijgen een uitnodiging per e-mail zodat ze een eigen account kunnen aanmaken.
  6. Zodra je collega's zijn ingelogd, kun je teams aanmaken binnen je organisatie. Klik hier om te zien hoe je dit doet.
  7. Voeg nu de locaties toe waar de teams bijeenkomsten organiseren. Klik hier om te zien hoe je dit doet.
  8. Wanneer de teams en locaties zijn ingesteld, kunt u StreetSmart Impact aanpassen aan de werking van uw organisatie. Klik hier om te zien hoe je dit doet.

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen? Dan ben je klaar om StreetSmart Impact volledig te integreren binnen je organisatie.

Hoe registreer ik mijn organisatie? (web)

Surf naar https://impact.street-smart.be/signup en beantwoord de vragen. Om de registratie te voltooien, ontvangt u een bevestigingsmail waarin u wordt gevraagd een wachtwoord in te stellen. Controleer je map met spam of ongewenste e-mail als je de mail niet hebt ontvangen.

Hoe maak ik een account aan en log ik in? (web en app)

Om een account aan te maken op StreetSmart Impact moet u eerst een uitnodigingsmail van uw organisatie ontvangen. Wanneer je deze mail ontvangt, kun je je eigen account en wachtwoord instellen. Je kunt inloggen op je StreetSmart Impact-account op het webplatform of de app. Ga naar https://impact.street-smart.be/login en download de StreetSmart Impact-app. Meld u aan met uw StreetSmart Impact-account met uw e-mailadres en wachtwoord. Om de toegangsbeveiliging tijdens het gebruik van de app te garanderen, wordt u gevraagd een pincode in te stellen. U kunt er ook voor kiezen om biometrische verificatie te gebruiken voor toegangsbeveiliging.

Welk beveiligingssysteem is van toepassing bij gebruik van de app?

De eerste keer dat u inlogt bij StreetSmart Impact moet u uw accountgegevens (e-mailadres en wachtwoord) gebruiken. Zodra u bent ingelogd, wordt u gevraagd een pincode in te stellen.

Je moet deze pincode telkens invoeren als je terugkeert naar de app. De pincode zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot de app, waardoor alle gegevens die je hebt geregistreerd veilig zijn. Als je de app lange tijd niet gebruikt, wordt je gevraagd opnieuw in te loggen met je accountgegevens en een nieuwe pincode aan te maken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen? (web en app)

Surf naar https://impact.street-smart.be/forgot-password of klik in de app op 'Wachtwoord vergeten' en voer je e-mailadres in. Je ontvangt een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Controleer je map met spam of ongewenste e-mail als je de mail niet hebt ontvangen.

Ik heb geen uitnodiging/bevestigingsmail ontvangen? Wat moet ik doen?

Als je de mail niet ontvangt, zijn er verschillende opties:

  • Controleer je mappen met spam en ongewenste e-mail.
  • Controleer of je het juiste e-mailadres hebt gebruikt.
  • Als je e-mailadres overeenkomt met het e-mailadres waar de uitnodiging of bevestiging naartoe is gestuurd, surf dan naar https://impact.street-smart.be/forgot-password en vul je e-mailadres opnieuw in. Zodra je wachtwoord opnieuw is ingesteld, heb je weer toegang tot StreetSmart Impact.
Ik kan niet inloggen op mijn StreetSmart Impact-account. Wat moet ik doen?

Is er iets mis met het inloggen? Er kunnen een aantal redenen zijn:

  • Een onjuist wachtwoord. Controleer je wachtwoord of voer het opnieuw in.
  • Je bent geen lid van een organisatie. De beheerder heeft je (nog) geen toegang gegeven tot het StreetSmart Impact-platform.
  • De organisatie die u vertegenwoordigt is inactief en werkt niet langer met StreetSmart Impact.
TAAL

In welke talen is StreetSmart Impact beschikbaar? (web en app)

StreetSmart Impact is beschikbaar in het Albanees, Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Pools, Roemeens en Spaans. Je kunt de taal handmatig wijzigen op het webplatform. Op je smartphone wordt automatisch standaard dezelfde taal gebruikt als je smartphone. Als je smartphone niet in een van de StreetSmart Impact-talen is, wordt de app standaard ingesteld op Engels.

ORGANISATIE

Is de toevoeging van een btw-nummer (belasting) en een Visa-kaartnummer verplicht? (web)

Het opnemen van een btw-nummer is niet nodig. Het toevoegen van een Visa-kaartnummer zal de maandelijkse betaling van de licentievergoeding vergemakkelijken, aangezien de kosten automatisch worden verrekend. Als de licentie niet wordt betaald, wordt uw toegang tot StreetSmart Impact geblokkeerd.

Ik wil dat mijn organisatie StreetSmart Impact verlaat. Hoe doe ik dat?

Je kunt je organisatie niet zelf opzeggen bij StreetSmart Impact. Stuur in plaats daarvan een verzoekmail naar info@street-smart.be en we zullen uw organisatie binnen 24 uur verwijderen. Zodra de organisatie is vertrokken, heeft geen van de collega's toegang tot hun account.

Let op! Nadat de organisatie is verwijderd, zijn de verzamelde gegevens slechts korte tijd beschikbaar en daarna definitief verwijderd. Het kan niet worden hersteld.

LEDEN

Hoe maak ik collega's lid van mijn organisatie? (web)

Om collega's aan je organisatie toe te voegen, moet je ze een uitnodiging sturen via e-mail. Alleen de beheerder kan via het webplatform nieuwe leden aan de organisatie toevoegen.

  1. Klik op het menu 'Leden'.
  2. Klik op 'Gebruiker uitnodigen'.
  3. Vul het e-mailadres van je collega in en wijs hem een rol toe.
  4. Klik op 'Uitnodiging verzenden'.
Welke rollen kunnen worden toegewezen en wat zijn de functionaliteiten van elke rol?

Je hebt de keuze tussen vijf rollen. De toegang tot StreetSmart Impact-gegevens voor elke gebruiker is afhankelijk van zijn rol. Op deze manier kunt u ook de gegevensbescherming binnen uw organisatie garanderen. Niet alle collega's zouden toegang moeten hebben of kunnen hebben tot dezelfde gegevens.

  • Administrator en teamleider: Heeft volledige toegang tot het webplatform en de app.
  • Administrateur: beheert de organisatie maar heeft geen toegang tot de persoonsgegevens van de jongeren.
  • Teamleider: beheert een team en heeft volledige toegang tot de persoonlijke gegevens van de jongeren en enkele speciale functies.
  • Jeugdwerker: heeft toegang tot teamrapportages en de persoonlijke gegevens van de jongeren.
  • Vrijwilliger: heeft geen toegang tot teamrapportages en slechts beperkte toegang tot persoonlijke gegevens via de website.
Hoe verander ik de gegevens en de rol van een collega in mijn organisatie? (web)

De rol van een collega kan alleen worden gewijzigd door de platformbeheerder. Zowel de collega als de beheerder kunnen de profielinformatie van de persoon wijzigen.

  1. Klik op het menu 'Leden'.
  2. Gebruik de zoekknop om de collega te vinden en open de profielinformatie door op zijn/haar naam te klikken.
  3. Klik op de optielijst onder de naam van de collega en selecteer de relevante rol.
  4. Klik op opslaan.
Een collega is niet langer actief in mijn organisatie. Kan ik ze verwijderen? (web)

Wanneer een collega niet langer actief is in uw organisatie, kan de beheerder ervoor zorgen dat hij geen toegang meer heeft tot de StreetSmart Impact-gegevens van de organisatie. Deze optie kan op elk gewenst moment worden omgedraaid. Je kunt een collega opnieuw activeren en hem toegang geven tot zijn account door dezelfde stappen te volgen.

Let op! Een inactieve collega heeft nog steeds een licentie voor de rest van de maand dat hij inactief is gemaakt. Hun licentie wordt vanaf de volgende maand inactief.

  1. Klik op het menu 'Leden'.
  2. Gebruik de zoekknop om je collega te vinden en hun profielinformatie te openen door op hun naam te klikken.
  3. Zet de status van je collega op inactief door op de switchknop te klikken.
TEAMS

Hoe werkt de teamstructuur in mijn organisatie op StreetSmart Impact?

In een organisatie kunnen er verschillende teams worden ingesteld door de beheerder. De beheerders en teamleiders kunnen collega's aan deze teams toewijzen.

Persoonlijke informatie van een jongere is alleen beschikbaar voor leden van het team waaraan de jongere is gekoppeld. Collega's zien bijvoorbeeld alleen de gegevens van de jongeren met wie ze werken, zodat je de gegevensbescherming binnen je organisatie kunt regelen.

Zowel jeugdwerkers als jongeren kunnen in meerdere teams zitten.

Hoe maak ik een of meer teams in mijn organisatie? (web)

Alleen de beheerder kan een team aanmaken in een organisatie. Hij of zij kan meerdere teams samenstellen.

  1. Klik rechtsboven op de optie 'Teams' door op de pijl te drukken.
  2. Klik op 'Een team aanmaken'.
  3. Geef je team een naam en een beschrijving. Er is een optie om een foto te uploaden.
Kan ik deel uitmaken van meerdere teams in mijn organisatie?

Ja, je kunt deel uitmaken van meer dan één team. Selecteer in de app het juiste team bij het aanmaken van een onderwerp. Selecteer ook op het webplatform eerst het team waarin u gegevens wilt verzamelen of wijzigingen wilt aanbrengen.

  1. Klik rechtsboven op de optie 'Teams' door op de pijl te drukken.
  2. Selecteer het gewenste team.
Hoe voeg ik een collega toe aan mijn team? (web)

Alleen teamleiders kunnen een collega aan een team toevoegen. Hiervoor moet de collega eerst geregistreerd zijn als lid van de organisatie.

  1. Klik op het menu 'Teamleden'.
  2. Klik op 'Toevoegen'.
  3. Gebruik de zoekknop om de collega te vinden die je wilt toevoegen.
  4. Selecteer de collega.
  5. Klik op 'Toevoegen'.
Kan ik een collega verwijderen? (web)

Alleen de teamleider kan een collega verwijderen.

Let op! Een collega die uit een team wordt verwijderd, blijft lid van de organisatie. De collega heeft geen toegang meer tot de gegevens die binnen het team zijn geregistreerd.

  1. Klik op het menu 'Teamleden'.
  2. Gebruik de zoekknop om het teamlid te vinden en klik op zijn naam om zijn profielinformatie te openen.
  3. Klik op 'Uit team verwijderen'.
Hoe voeg ik locaties toe aan mijn team? (web)

Als je locaties aan je team toevoegt, zie je waar activiteiten door je team worden georganiseerd. Alleen teamleiders kunnen locaties toevoegen.

  1. Ga naar de 'Locaties'.
  2. Klik op 'Locatie toevoegen'.
  3. Geef de locatie een naam, vul het adres in en voeg een locatiebeschrijving toe. Je kunt ook een foto toevoegen.
  4. Klik op opslaan.
  5. Klik op het lid 'Mijn team'.
Mijn team heeft geen activiteiten meer op een bepaalde locatie. Hoe verwijder ik de locatie?

Alleen de teamleider kan een locatie inactief maken.

Let op! Als een locatie inactief is, worden niet alle geregistreerde gegevens verwijderd. Dat betekent dat uw rapportage vanaf deze locatie nog steeds toegankelijk is, maar dat u vanaf deze plek geen nieuwe activiteiten kunt registreren.

  1. Klik op het menu 'Mijn team'.
  2. Ga naar het tabblad 'Locaties'.
  3. Zoek de locatie met behulp van de zoekoptie en klik op de naam van de locatie.
  4. Klik op 'Inactiveren'.
Er is geen team meer actief in de organisatie. Wat nu?

Als een team niet langer actief is in de organisatie, kan de beheerder het team verwijderen. Zodra het team is verwijderd, heeft de teamleider geen toegang tot de gegevens die binnen dit team zijn verzameld.

Let op! Als een team wordt verwijderd, worden ook alle geregistreerde gegevens van dat team verwijderd.

  1. Klik op het menu 'Mijn team'.
  2. Ga naar het tabblad 'Team'.
  3. Ga naar de switchknop rechtsboven om het team te verwijderen.
Kan ik de gegevens raadplegen in een team waar ik geen lid van ben?

Nee. Je hebt geen toegang tot persoonlijke informatie die binnen andere teams is geregistreerd.

DEELNEMERS

Hoe maak ik een deelnemersprofiel aan? (web en app)

Om een jongere in een team te registreren, moet je een deelnemersprofiel aanmaken. Je kunt dit op het webplatform doen, maar ook in een activiteit op de app met behulp van de sneltoets.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Klik op 'Een profiel aanmaken'.
  3. Vul de (bij) naam van de deelnemer in en, indien bekend, geslacht en geboortedatum. Je kunt ook een profielfoto uploaden.
  4. Klik op 'Aanmaken'.
  5. Zoek de deelnemer via de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  6. Vul het profiel van de deelnemer in via het tabblad 'Informatie'.
In de app
  1. Klik op het menu 'Activiteit'.
  2. Klik op de activiteit waaraan je de nieuwe deelnemer wilt toevoegen.
  3. Ga naar 'Deelnemers' en klik op 'Bewerken'.
  4. Klik op het plusje (+) rechtsboven.
  5. Vul de (bij) naam en, indien bekend, het geslacht en de geboortedatum van de deelnemer in. Je kunt ook een profielfoto uploaden.
  6. Klik op 'Een nieuw profiel aanmaken'.
  7. Vul het profiel van de deelnemer in door in het menu 'Deelnemers' naar hun naam te zoeken.
In de app (alternatief)
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Klik op het plusje (+) rechtsboven
  3. Ga naar 'Deelnemers' en klik op 'Bewerken'.
  4. Vul de (bij) naam en, indien bekend, het geslacht en de geboortedatum van de deelnemer in. Je kunt ook een profielfoto uploaden.
  5. Klik op 'Een nieuw profiel aanmaken'.
  6. Vul het profiel van de deelnemer in door in het menu 'Deelnemers' naar hun naam te zoeken.
Kan een deelnemer in meerdere teams aanwezig zijn? (web)

Ja, je kunt een deelnemer aan verschillende teams toewijzen. Deze functie zorgt ervoor dat je niet twee accounts hoeft aan te maken voor dezelfde deelnemer in je organisatie.

Let op! Alleen de profielgegevens en notities die expliciet beschikbaar zijn voor alle teams, worden gedeeld.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek met behulp van de zoekknop de naam van de deelnemer en klik erop.
  3. Ga naar het tabblad 'Informatie'.
  4. Klik op 'Toegang tot teams bewerken'.
  5. Selecteer het team waartoe de deelnemer behoort.
  6. Klik op 'Toevoegen'.
Hoe voeg ik een sociaal contact toe met een deelnemer? (web en app)

Een sociaal contact met een deelnemer kan via het webplatform of de app worden toegevoegd door de onderstaande stappen te volgen.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Gebruik de zoekoptie om de deelnemer te vinden en op zijn of haar naam te klikken.
  3. Ga naar het tabblad 'Contact'.
  4. Klik op 'Contactpersoon toevoegen'.
  5. Vul de voor- en achternaam, het soort sociaal contact en eventuele aanvullende informatie in.
  6. Klik op 'Contactpersoon toevoegen'.
In de app
  1. Ga naar een activiteit en zoek het profiel van de deelnemer om een individuele evaluatie toe te voegen.
  2. Ga naar 'Sociale kaart' en klik op 'Meer weergeven'.
  3. Klik op 'Contactpersoon toevoegen'.
  4. Vul de voor- en achternaam, het soort sociaal contact en eventuele aanvullende informatie in.
  5. Klik op 'Een nieuw profiel aanmaken'.
Waar vind ik een overzicht van alle notities over een specifieke deelnemer? (web)

Alle opgenomen notities met betrekking tot een deelnemer zijn alleen te vinden op het webplatform. Je kunt naar een specifieke notitie zoeken met behulp van de filters (datum, onderwerp, levensgebeurtenis, zichtbaarheid).

  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek de deelnemer via de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  3. Ga naar het tabblad 'Opmerkingen'.
  4. Zoek naar de notitie met behulp van de zoekknop of de filters.
Wat is een anonieme deelnemer?

Wanneer een onbekende of niet-geregistreerde jongere deelneemt aan een activiteit, kun je deze persoon opnemen als een 'anonieme deelnemer'. Je kunt ze aan de activiteit toevoegen, maar je kunt er geen evaluatie voor toevoegen.

Kan ik de gegevens van een anonieme deelnemer bewaren?

Een anonieme deelnemer wordt meegeteld in het totale aantal deelnemers aan een activiteit. Als u meer gegevens wilt toevoegen, moet u de persoon registreren door een deelnemersprofiel aan te maken.

Ik heb per ongeluk twee profielen gemaakt voor dezelfde persoon. Wat nu? (web)

Wanneer je twee profielen maakt voor dezelfde persoon kun je deze samenvoegen. Alle verzamelde gegevens en de meest recente profielgegevens worden opgeslagen.

  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek de naam van de deelnemer met behulp van de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  3. Ga naar het tabblad 'Informatie'.
  4. Klik op 'Samenvoegen met een ander profiel'.
  5. Selecteer de naam van het tweede profiel.
  6. Klik op samenvoegen.
Kan ik een deelnemer uit de organisatie verwijderen of deactiveren?

Een deelnemer die permanent of tijdelijk niet gevolgd wordt, kan door de teamleider worden gedeactiveerd of verwijderd.

Let op! Een gedeactiveerde deelnemer verschijnt niet in de app en kan niet langer worden geregistreerd voor een activiteit. De teamleider kan het profiel opnieuw activeren.

Let op! Wanneer een deelnemer definitief wordt verwijderd, worden alle eerdere gegevens van deze persoon verwijderd. Alleen hun geregistreerde aanwezigheid bij eerdere activiteiten blijft anoniem.

  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek de deelnemer via de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  3. Ga naar het tabblad 'Informatie'.
  4. Klik op de schakelknop bovenaan om de deelnemer te deactiveren. Klik op de prullenbak om de deelnemer definitief te verwijderen.
ACTIVITEITEN

Hoe maak ik een activiteit aan? (web en app)

Je kunt een activiteit aanmaken op het webplatform en in de app door de onderstaande stappen te volgen.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Klik op 'Een activiteit aanmaken'.
  3. Selecteer het activiteitstype, de locatie, de datum en het tijdstip van de activiteit.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Vul de gegevens van de activiteiten in: teamleden, deelnemers, onderwerpen.
  6. (optioneel) Geef aan of de activiteit wordt herhaald. Zo ja, dan wordt het automatisch gedupliceerd tot de geselecteerde einddatum als een dagelijks, maandelijks of jaarlijks evenement.
In de app
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Klik op het plusje (+) rechtsboven.
  3. Selecteer het team, het soort activiteit, de locatie, de datum en het tijdstip van de activiteit.
  4. Klik op 'Aanmaken'.
  5. Klik op de activiteit om de details aan te vullen door deelnemers en onderwerpen toe te voegen.
Het soort activiteit dat ik wil, wordt niet weergegeven in de lijst met opties. Wat nu? (web)

Als het activiteitstype niet wordt weergegeven in de optielijst, betekent dit dat dit type niet is toegevoegd door de beheerder van je organisatie. De beheerder kan activiteitstypen toevoegen via het tabblad 'Personaliseer je gegevens' op het webplatform. Klik hier om te zien hoe u de gegevensopties kunt wijzigen.

De locatie waar de activiteit zal plaatsvinden, wordt niet weergegeven in de lijst met opties. Wat nu? (web)

Als de locatie niet wordt weergegeven in de optielijst, betekent dit dat deze locatie niet is toegevoegd door de beheerder, teamleider of beheerder/teamleider van uw organisatie. Ze kunnen op elk gewenst moment een locatie aan een team toevoegen. Klik hier om te zien hoe je een locatie toevoegt.

Kan ik een eerdere activiteit verwijderen? (web)

Ja. Via het webplatform kun je een activiteit verwijderen op voorwaarde dat er geen deelnemers zijn geregistreerd voor deze specifieke activiteit. Als er deelnemers zijn, krijg je een foutmelding te zien. Je moet dan alle geregistreerde deelnemers verwijderen voordat je doorgaat.

  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit via de zoekknop en klik op de activiteit.
  3. Ga naar het tabblad 'Details'.
  4. Klik op 'Activiteit verwijderen'.
  5. Bevestig dat je de activiteit wilt verwijderen.
Waar kan ik mijn vroegere en toekomstige activiteiten vinden? (web en app)

Je vindt een overzicht van je activiteiten op het webplatform en in de app.

Op het webplatform

In het menu 'Activiteiten' vind je alle activiteiten die voor je team zijn gepland. Je kunt de activiteiten filteren op 'alles', 'verleden' of 'aankomend'. In het overzicht kun je sorteren op oudste of nieuwste datumvolgorde.

Ben je op zoek naar een specifieke activiteit? Gebruik de zoekknop en voer het activiteitstype of de locatie in om gemakkelijker de gewenste activiteit te vinden.

In de app

In het menu 'Activiteit' vind je alle geplande activiteiten voor je team. Je kunt filteren op 'Alle activiteiten' of 'Mijn activiteiten'. De app toont een vast aantal activiteiten uit het verleden en de komende tijd. Klik op 'Meer weergeven' om alle activiteiten te bekijken.

*Wil je het verschil weten tussen 'Alle activiteiten' en 'Mijn activiteiten'? Klik hier.

Wat is het verschil tussen 'mijn' en 'alle' activiteiten? (app)

In de StreetSmart Impact-app kun je het overzicht filteren tussen 'Alle activiteiten' en 'Mijn activiteiten'.

  • Wanneer je 'Alle activiteiten' selecteert, zie je alle activiteiten van je team.
  • Wanneer je 'Mijn activiteiten' selecteert, zie je alleen de activiteiten waaraan je als teamlid bent toegevoegd, via het webplatform.

Klik hier om te zien hoe je een teamlid aan een activiteit toevoegt.

Hoe voeg ik notities toe aan een activiteit? (web en app)

Je kunt een notitie toevoegen aan een activiteit op het webplatform of in de app in de app.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit met de zoekknop en klik om deze te openen.
  3. Ga naar het tabblad 'Details'.
  4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Een notitie maken'.
  5. Geef je notitie een titel. Selecteer het onderwerp, wie het kan zien en geef aan of de notitie belangrijk is („levensgebeurtenis”).
  6. Klik op 'Aanmaken'.
In de app
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit en klik om deze te openen.
  3. Ga naar de 'Opmerkingen' en klik op 'Toevoegen'.
  4. Geef je notitie een titel en selecteer wie deze kan zien.
  5. Klik op 'Notitie toevoegen'.
Hoe voeg ik een teamlid toe aan een activiteit? (web en app)

Dit kan alleen op het webplatform worden gedaan. Een teamlid dat aan een activiteit is toegevoegd, kan deze activiteit vinden onder 'Mijn activiteiten' in de app.

  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Gebruik de zoekknop om de activiteit te vinden en klik om deze te openen.
  3. Ga naar het tabblad 'Teamleden'.
  4. Klik rechtsboven op 'Teamlid toevoegen'.
  5. Selecteer je collega's.
  6. Klik op 'Toevoegen'.
Hoe kan ik deelnemers aan een activiteit toevoegen? (web en app)

Een deelnemer kan worden toegevoegd aan een activiteit op het webplatform of in de app. Is de deelnemer nog niet geregistreerd? Voeg de jongere toe als 'anonieme deelnemer' of maak een deelnemersprofiel aan via de sneltoets.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Gebruik de zoekknop om de activiteit te vinden en klik om deze te openen.
  3. Ga naar het tabblad 'Deelnemers'.
  4. Klik rechtsboven op 'Deelnemers toevoegen'.
  5. Selecteer de deelnemer (s).
  6. Klik op 'Toevoegen'.
In de app
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit en klik om deze te openen.
  3. Ga naar 'Deelnemers' en klik op 'Bewerken'.
  4. Selecteer de deelnemer (s).
  5. Klik op 'Opslaan'.
Hoe voeg ik een onderwerp toe aan een activiteit? (web en app)

Een onderwerp kan worden toegevoegd aan een activiteit op het webplatform of in de app.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit met de zoekknop en klik om deze te openen.
  3. Ga naar het tabblad 'Onderwerpen'.
  4. Klik rechtsboven op 'Onderwerp toevoegen'.
  5. Selecteer het onderwerp (en).
  6. Klik op 'Toevoegen'.
In de app
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit en klik om deze te openen.
  3. Ga naar 'Onderwerpen' en klik op 'Toevoegen'.
  4. Selecteer het onderwerp (en).
  5. Klik op 'Onderwerp toevoegen'.
Het onderwerp dat ik wil toevoegen, wordt niet weergegeven in de optielijst. Wat nu? (web)

Wordt een specifiek onderwerp niet getoond in de opties? Controleer eerst of dit onderwerp aan de activiteit is toegevoegd. Alleen dan kun je het selecteren. Wordt het onderwerp ook niet weergegeven in de algemene opties? Dan betekent dit dat dit onderwerp niet is toegevoegd door de beheerder van uw organisatie. De beheerder kan onderwerpen toevoegen via het tabblad 'Details personaliseren' op het webplatform.

Wat moet ik invoeren als ik 'URL-bijlage' zie? (web)

De 'URL-bijlage' is niet verplicht, maar biedt je de mogelijkheid om een link naar een website, YouTube, een vergadering in Zoom of Teams enz. aan je activiteit toe te voegen. De jongere die de StreetSmart Impact-app gebruikt en is uitgenodigd voor een activiteit met een URL, kan de URL ook zien.

EVALUATIES

Kan ik op groepsniveau evalueren?

In StreetSmart Impact kun je geen groepsevaluatie doen. Het webplatform en de app bieden u alleen de mogelijkheid om een individuele evaluatie van de deelnemers te maken. Via het webplatform is het mogelijk om een groepsrapport op activiteitsniveau in te zien. Zo kom je meer te weten over leeftijden, geslachten, stemmingen en vaardigheden van de deelnemers aan die activiteit.

  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit met de zoekknop en klik om deze te openen.
  3. Ga naar het tabblad 'Rapportering'.
  4. Analyseer de grafieken.
Hoe voer ik een individuele evaluatie uit? (web en app)

Via de app kan snel en eenvoudig een individuele evaluatie worden gedaan. Het is ook mogelijk om een evaluatie te registreren via het webplatform. Bij een activiteit wordt een evaluatie geregistreerd. Door jongeren regelmatig te evalueren kun je hun evolutie volgen.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek de deelnemer via de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  3. Ga naar het tabblad 'Evaluaties'.
  4. Klik op de activiteit waarin de jongere zich bevindt die je wilt evalueren.
  5. Evalueer de stemming, vaardigheden, doelen, sociale kaart, andere evoluties en wijs onderwerpen toe.
In de app
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Zoek de activiteit en klik om deze te openen.
  3. Klik op 'Deelnemers'.
  4. Klik op de deelnemer die je wilt evalueren.
  5. Evalueer de stemming, vaardigheden, doelen, sociale kaart, andere evoluties en wijs onderwerpen toe.
Ik heb de verkeerde gegevens geregistreerd tijdens een individuele evaluatie. Wat nu? (web en app)

Geen probleem! In de app wordt de laatst geregistreerde evaluatie opgeslagen. Als je een fout hebt gemaakt, kun je een nieuwe evaluatie registreren. Ook op het webplatform is het eenvoudig om je fout te corrigeren.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek de deelnemer via de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  3. Ga naar het tabblad 'Evaluaties'.
  4. Klik op de activiteit waarbij de evaluatie van de jongere moet worden gewijzigd.
  5. Verander de stemming, vaardigheden, doelen, sociale kaart, andere evoluties of wijs onderwerpen toe.
Kan ik zien wie welke gegevens van een deelnemer heeft geregistreerd?

Nee. Je kunt niet zien wie de informatie heeft geregistreerd. Alleen notities bevatten de naam van de persoon die ze heeft toegevoegd. Op het webplatform kun je zien welke jeugdwerkers aanwezig waren, op voorwaarde dat ze aan de activiteit werden toegevoegd.

Klik hier om te zien hoe je de teamleden kunt zien die aanwezig zijn bij een activiteit.

Kun je dezelfde evaluatie doen met twee jeugdwerkers tegelijk?

Ja. Meerdere jeugdwerkers kunnen tegelijkertijd dezelfde individuele evaluatie registreren.

Let op! Alleen de gegevens van de laatste geregistreerde evaluatie worden opgeslagen.

Ik zie de afbeelding die ik heb geüpload niet. Waarom is dat zo? (app)

In de app is het waar dat je de afbeelding die je hebt geüpload niet ziet tijdens een individuele evaluatie. Op deze manier vermijden we dat de app te veel van het geheugen van je gsm gebruikt. Je kunt alle afbeeldingen bekijken via het webplatform, in het deelnemersprofiel van de jongere.

  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Zoek de deelnemer via de zoekknop en klik op zijn of haar naam.
  3. Ga naar de 'Afbeeldingen'.
STEMMING

Hoe evalueer ik de stemming van de deelnemer? (web en app)

Je kunt de stemming evalueren op het webplatform en in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op de optielijst.
  2. Selecteer de stemming van de jongere.
In de app
  1. Klik op 'Mood registreren'.
  2. Geef aan hoe de jongere zich voelt met behulp van de stemmingscirkel.
  3. Klik op 'Mood registreren'.
VAARDIGHEDEN

Hoe evalueer ik een vaardigheid? (web en app)

Je kunt de vaardigheden van een deelnemer evalueren op het webplatform of in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op 'Vaardigheden evalueren'.
  2. Selecteer de vaardigheid die je wilt evalueren.
  3. Selecteer hoe zeker de jongere is in het aanleren van de vaardigheid.
  4. Selecteer of er vooruitgang zichtbaar is.
  5. Klik op 'Vaardigheden evalueren'.
In de app
  1. Klik op 'Vaardigheden evalueren'.
  2. Selecteer de vaardigheid die je wilt evalueren.
  3. Selecteer hoe zeker de jongere is in het aanleren van de vaardigheid.
  4. Selecteer of er vooruitgang zichtbaar is.
  5. Klik op 'Een evaluatie registreren'.
De vaardigheid die ik wil evalueren staat niet in de lijst met opties. Wat nu?

Als een vaardigheid niet is opgenomen in de opties, betekent dit dat de beheerder van uw organisatie deze niet aan de lijst heeft toegevoegd. De beheerder kan vaardigheden toevoegen via 'Personaliseer de gegevens' op het webplatform. Klik hier om te zien hoe u de gegevensopties kunt wijzigen.

DOELEN

Hoe maak ik een doel? (web en app)

Je kunt een doel maken voor een deelnemer op het webplatform of in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op 'Een doel maken'.
  2. Beschrijf het doel.
  3. Selecteer het type doel.
  4. Selecteer het tijdsbestek voor het doel.
  5. Klik op 'Voeg een doel toe'.
In de app
  1. Klik op 'Een doel toevoegen'.
  2. Beschrijf het doel.
  3. Selecteer het tijdsbestek voor het doel.
  4. Selecteer het type doel.
  5. Klik op 'Een doel toevoegen'.
Het type doel is niet opgenomen in de lijst met opties. Wat nu?

Als het doeltype niet in de opties voorkomt, betekent dit dat de beheerder van uw organisatie het niet aan de lijst heeft toegevoegd. De beheerder kan doeltypen toevoegen op het tabblad 'Personaliseer de details' op het webplatform. Klik hier om te zien hoe u de gegevensopties kunt wijzigen.

Hoe evalueer ik een doel? (web en app)

Je kunt een doel evalueren op het webplatform of in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op de optielijst 'Evaluatie' in het doel dat je wilt evalueren.
  2. Selecteer of er vooruitgang zichtbaar is.
In de app
  1. Klik op het doel dat je wilt evalueren.
  2. Geef aan of er vooruitgang is geboekt.
  3. Klik op 'Een evaluatie registreren'.
Hoe kan ik een doelpunt sluiten? (web en app)

Je kunt een doel sluiten op het webplatform en in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op de lijst met opties 'Status' voor het doel dat je wilt sluiten.
  2. Selecteer de status van het doel: 'Mislukt', 'Bereikt' of 'Geannuleerd'.
In de app
  1. Klik op het doel dat je wilt sluiten.
  2. Klik op 'Doel sluiten'.
  3. Geef aan of het doel met succes is bereikt of niet. Klik op 'Doel verwijderen' als je het wilt verwijderen.
Kan ik gesloten doelen blijven zien in de app?

Nee. Zodra je een doel hebt gesloten, is het niet meer zichtbaar in de app. Op het webplatform kun je alle geregistreerde gegevens van een doel blijven bekijken.

SOCIALE KAART

Hoe evalueer ik een sociaal contact? (web en app)

Je kunt een sociaal contact evalueren op het webplatform of in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op 'Een sociaal contact evalueren'.
  2. Selecteer het sociale contact dat je wilt evalueren.
  3. Selecteer hoe vaak de jongere deze persoon ontmoet (frequentie).
  4. Selecteer hoe de jongere zich voelt bij deze persoon (stemming).
  5. Selecteer hoe deze persoon bepaalde aspecten van het leven van de jongere beïnvloedt (hulpvaardigheid).
  6. Klik op 'Evalueren'.
In de app
  1. Klik op 'Relatie evalueren'.
  2. Selecteer het sociale contact dat je wilt evalueren.
  3. Selecteer hoe vaak de jongere deze persoon ontmoet (frequentie) en klik op 'Volgende'.
  4. Selecteer hoe deze persoon bepaalde aspecten van het leven van de jongere beïnvloedt (hulpvaardigheid). Niet alle aspecten hoeven geëvalueerd te worden. Veeg naar rechts als je klaar bent en klik op 'Volgende'.
  5. Selecteer hoe de jongere zich voelt bij deze persoon (stemming).
  6. Klik op 'Evaluatie registreren'.
Hoe maak ik een sociale kaart voor een deelnemer?

De sociale kaart voor een deelnemer toont zijn sociale netwerk op een kaart. Je maakt een sociale kaart met de belangrijkste mensen in hun netwerk en evalueert ze samen met de jongere.

Klik hier om te zien hoe je een sociaal contact toevoegt aan een deelnemer. De relatie tussen de belangrijkste mensen in het jongerennetwerk wordt geëvalueerd. Klik hier om te zien hoe je een sociaal contact evalueert.

ANDERE EVOLUTIES

Hoe evalueer ik de andere evoluties van een deelnemer? (web en app)

Je kunt de andere beroepen door een deelnemer evalueren op het webplatform of in de app. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op de optielijst.
  2. Selecteer hoe vaak de jongere op de specifieke plaats is ('nooit', 'zelden', 'soms', 'vaak', 'altijd').
In de app
  1. Ga naar 'Andere evoluties' en klik op 'Een evaluatie registreren'.
  2. Selecteer hoe vaak de jongere op de specifieke plaats is ('nooit', 'zelden', 'soms', 'vaak', 'altijd').
  3. Klik op 'Een evaluatie registreren'.
De andere evoluties die ik wil evalueren, worden niet weergegeven in de optielijst. Wat nu?

Als een maatstaf voor andere ontwikkelingen niet wordt weergegeven in de opties, betekent dit dat de beheerder van uw organisatie deze niet aan de lijst heeft toegevoegd. De beheerder kan metingen van andere evoluties toevoegen via het tabblad 'Personaliseer de details' op het webplatform. Klik hier om te zien hoe u de gegevensopties kunt wijzigen.

ONDERWERPEN

Moet een deelnemer deelnemen aan alle onderwerpen die tijdens een activiteit aan de orde komen?

Nee, een jongere hoeft niet aan alle onderwerpen van een activiteit deel te nemen. Bij het aanmaken van een activiteit kun je aangeven welke onderwerpen daarin georganiseerd zullen worden. Je kunt de jongeren gewoon de onderwerpen toewijzen waaraan ze hebben deelgenomen.

Hoe geef ik aan aan welke onderwerpen een deelnemer heeft deelgenomen? (web en app)

Op het webplatform of in de app kun je aangeven aan welk (e) onderwerp (en) een deelnemer heeft deelgenomen. Ga naar de naam van de deelnemer in de betreffende activiteit om een individuele evaluatie te registreren en volg de getoonde stappen.

Op het webplatform
  1. Klik op 'Onderwerp toevoegen'.
  2. Selecteer het (de) onderwerp (en) waaraan de jongere heeft deelgenomen.
  3. Klik op 'Onderwerpen toevoegen'.
In de app
  1. Klik op 'Toon onderwerpen'.
  2. Selecteer het (de) onderwerp (en) waaraan de jongere heeft deelgenomen.
  3. Klik op 'Onderwerpen toevoegen'.
Het onderwerp waaraan de deelnemer heeft deelgenomen, staat niet in de optielijst. Wat nu?

Wordt een specifiek onderwerp niet getoond in de opties? Controleer eerst of dit onderwerp aan de activiteit is toegevoegd. Alleen dan kun je het selecteren. Wordt het onderwerp ook niet weergegeven in de algemene opties? Dan betekent dit dat dit onderwerp niet is toegevoegd door de beheerder van uw organisatie. De beheerder kan activiteiten toevoegen via het tabblad 'Details personaliseren' op het webplatform.

Kan ik een onderwerp beoordelen?

Een onderwerp kan niet worden geëvalueerd. Je kunt alleen registreren aan welk (e) onderwerp (en) de jongere heeft deelgenomen.

HERINNERINGEN EN NOTITIES

Hoe werkt de herinneringsfunctie in StreetSmart Impact?

Een herinnering helpt je om belangrijke zaken die verband houden met een specifieke deelnemer niet te vergeten. Je kunt een herinnering aanmaken op het webplatform of in de app.

Let op! Alleen herinneringen die in de app zijn gemaakt, kunnen later worden omgezet in notities. Een herinnering die op het webplatform is gemaakt, kan niet worden omgezet in een notitie, dus gebruik deze alleen als u tijdelijk iets moet onthouden.

Let op! In de app kun je alleen een herinnering aanmaken in de individuele evaluatie van een deelnemer.

Hoe maak ik een herinnering?

Je kunt een herinnering aanmaken op het webplatform en in de app door deze stappen te volgen.

Op het webplatform
  1. Klik op het belpictogram rechtsboven.
  2. Klik op 'Een herinnering aanmaken'.
  3. Voeg een titel toe.
  4. Klik op 'Aanmaken'.
In de app
  1. Om een herinnering in de app aan te maken, moet je deelnemen aan een individuele evaluatie.
  2. Klik op het belpictogram.
  3. Voeg een titel toe en selecteer een onderwerp.
  4. Klik op 'Herinnering toevoegen'.
Waar kan ik mijn herinneringen vinden?

Je kunt je herinneringen raadplegen op het webplatform of in de app. Herinneringen die op het webplatform zijn gedaan, worden in de app weergegeven en omgekeerd.

  • Klik op het webplatform op het belpictogram rechtsboven om een overzicht te zien van al je herinneringen.
  • Klik in de app op het menu 'Herinneringen' om een overzicht te zien van al je herinneringen.
Hoe kan ik een herinnering voltooien?

Je kunt een herinnering invullen op het webplatform of in de app. Als je een herinnering hebt voltooid, wordt deze verwijderd en kun je deze niet meer zien.

Op het webplatform
  1. Klik op het belpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op de herinnering die je wilt voltooien.
  3. Klik op 'Markeren als voltooid'.
] In de app
  1. Klik op het menu 'Herinneringen'.
  2. Klik op de herinnering die je wilt voltooien.
  3. Klik op 'Markeren als voltooid'.
Hoe maak ik van een herinnering een notitie?

Je kunt een herinnering omzetten in een notitie op het webplatform of in de app. Belangrijk! Je kunt alleen een notitie maken op basis van een herinnering die in de app is gemaakt in het kader van een individuele evaluatie voor een specifieke deelnemer.

Op het webplatform
  1. Klik op het belpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op de herinnering die je wilt omzetten in een notitie.
  3. Schrijf je notitie, selecteer wie het kan zien en markeer of het een levensgebeurtenis is.
  4. Klik op 'Notitie aanmaken'.
In de app
  1. Klik op het menu 'Herinneringen'.
  2. Klik op de herinnering die je wilt omzetten in een notitie.
  3. Schrijf je notitie, selecteer wie het kan zien en markeer of het een levensgebeurtenis is.
  4. Klik op 'Notitie maken'.
Op welke niveaus kan ik notities maken in StreetSmart Impact?

Notities kunnen op individueel niveau of op activiteitsniveau worden gemaakt:

  • Klik hier om te zien hoe je een notitie maakt voor een activiteit.
  • Klik hier om te zien hoe je een notitie maakt voor een deelnemer.
Waar kan ik mijn notities vinden?

Je kunt je notities vinden op het webplatform. Notities zijn niet zichtbaar in de app.

  • Notities voor een activiteit zijn te vinden in de activiteit zelf onder locatierapportage.
  • Notities voor een deelnemer zijn te vinden in het profiel van de deelnemer onder individuele rapportage.
Wat is een levensgebeurtenis?

Een levensgebeurtenis is een gebeurtenis die een grote impact heeft op de jongere. Wanneer u op een briefje aangeeft dat dit een levensgebeurtenis was, wordt dit gemarkeerd op het individuele rapport en op het locatierapport.

HET PERSONALISEREN VAN DE DETAILS

Kan ik datalijsten en profielgegevens aanpassen aan de werking van mijn organisatie en team?

Je kunt de StreetSmart Impact-omgeving volledig aanpassen aan de manier van werken in je organisatie en team. Door de datalijsten en profielgegevens te personaliseren, kun je selecteren welke gegevens en details van de jongeren je wilt volgen. De personalisatie van de lijsten gebeurt zowel op organisatieniveau als op teamniveau.

De beheerder van uw organisatie kan de datalijsten en profielgegevens van StreetSmart Impact aanpassen. Ze kunnen opties toevoegen en verwijderen.

Hier is een overzicht van de gegevenslijsten en profielgegevens die kunnen worden gewijzigd:

Optie voor gegevens
  • Soort contact
  • Soort doel
  • Vaardigheden
  • Soort activiteit
  • Soort activiteit
  • Juridisch document
  • Juridische status
  • Wettelijk verblijf
  • Andere evoluties
  • Indicator voor behulpzaamheid
Profielvelden
  • Standaard profielvelden
  • Gepersonaliseerde profielvelden
  • Gepersonaliseerde velden voor organisatieprofielen
  • Juridische informatie
Optie voor gegevens
  1. Klik op het menu 'Gegevens personaliseren'.
  2. Ga naar het tabblad 'Gegevensopties'.
  3. Klik op de optielijst 'Details sorteren' en selecteer de lijst die u wilt bewerken.
  4. Selecteer de opties die u niet wilt laten zien of evalueren door op de schakelknop te klikken. Alleen de aangevinkte opties worden in de app weergegeven.
  5. Je kunt hier ook opties verwijderen. Belangrijk: Dit betekent dat de optie niet langer beschikbaar is in de hele organisatie. Dit is alleen mogelijk als er nog geen gegevens zijn ingevoerd, om gegevensverlies te voorkomen.

Wil je een nieuwe optie toevoegen? Dat kan ook!

  1. Klik op 'Nieuwe optie toevoegen'.
  2. Geef de nieuwe optie een naam en klik op 'Toevoegen'.
Profielgegevens
  1. Klik op het menu 'Gegevens personaliseren'.
  2. Ga naar het tabblad 'Profielgegevens'.
  3. Klik op 'Bekijken' en selecteer de lijst die je wilt bewerken.
  4. Selecteer de velden die u niet wilt weergeven met de schakelknop. Alleen de aangevinkte opties worden in de app weergegeven.
  5. Je kunt hier ook gepersonaliseerde velden verwijderen. Belangrijk: Dit betekent dat het gegevensveld niet langer beschikbaar is in de hele organisatie. Dit is alleen mogelijk als er nog geen gegevens zijn ingevoerd, om gegevensverlies te voorkomen.

Wil je een veld toevoegen? Dat kan ook!

  1. Klik op de optielijst 'Details sorteren' en selecteer de gepersonaliseerde lijst die je wilt bewerken.
  2. Klik op 'Nieuw veld toevoegen'.
  3. Geef het nieuwe veld een naam, selecteer het juiste 'Invoertype' en klik op 'Toevoegen'.
  4. Wil je een veld wijzigen dat je hebt toegevoegd? Klik op de naam in de lijst om deze te wijzigen.

Binnen elk team kunnen de datalijsten en profielgegevens verder worden gewijzigd. De teamleider van elk team kan voor elke gegevensoptie en elk profielveld aangeven of deze kan worden ingeschakeld. Als een veld is uitgeschakeld, is het niet beschikbaar in de app of op het webplatform. De teamleider kan geen extra velden toevoegen of velden verwijderen. Dit moet op organisatieniveau worden gedaan door de beheerder.

  1. Klik op het menu 'Mijn team'.
  2. Ga naar het tabblad 'Gegevensopties' of 'Profielvelden'.
  3. Klik op de respectieve optielijst 'Details sorteren' of 'Bekijken' en selecteer de lijst die je wilt bewerken.
  4. Selecteer de opties die u niet wilt aangeven of evalueren met de schakelknop. Alleen de aangevinkte opties verschijnen in de app.
RAPPORTAGE

Op welke niveaus genereert StreetSmart Impact rapportages?

StreetSmart Impact genereert rapportage op 4 niveaus:

  1. Locatierapportage: De rapportage van activiteiten die op een specifieke locatie zijn georganiseerd. Je krijgt een overzicht van het aantal deelnemers, hun profiel (leeftijd, geslacht), hun stemming en levensgebeurtenissen, de geregistreerde activiteitennotities en de onderwerpen die op deze locatie zijn georganiseerd. Deze rapportage kan je helpen om een activiteit op deze locatie voor te bereiden.
  2. Activiteitenrapportage: De rapportage van de deelnemers die aan een specifieke activiteit hebben deelgenomen. Je krijgt een overzicht van het aantal deelnemers, de leeftijden, de stemming en de vaardigheden die zijn geëvalueerd. Deze rapportage kan u helpen een activiteit te evalueren.
  3. Individuele rapportage: de rapportage van de activiteiten en onderwerpen waaraan een specifieke deelnemer heeft deelgenomen. Je krijgt een overzicht van de evolutie (stemming, vaardigheden, doelen, sociale kaart en andere evoluties) van de jongere gedurende een bepaalde periode. Deze rapportage kan u helpen om personen in de gaten te houden en ernaar te verwijzen tijdens teamvergaderingen.
  4. Algemene rapportage: De rapportage van de algemene gegevens en gegevens die binnen uw organisatie zijn geregistreerd. Je komt meer te weten over de activiteiten, de profielen van de deelnemers, de onderwerpen die worden georganiseerd en de evaluaties van de jongeren. Deze rapportage kan u helpen om de impact van uw organisatie te meten (wekelijks, maandelijks, jaarlijks).
Waar kan ik de algemene rapportage vinden?

De algemene rapportage is te vinden op het webplatform. Heb je een specifiek rapport nodig? Dat kan! Met behulp van de filters (tijdsbestek, teams, locatie, leeftijdsgroep, teamleider, activiteitensortering en activiteitslabel) kun je eenvoudig de grafieken vinden die je nodig hebt.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Rapportage'
  2. Gebruik de filters van je keuze.
Waar kan ik de rapportage op activiteitsniveau vinden?

De activiteitenrapportage is te vinden op het webplatform.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Activiteiten'.
  2. Klik op de activiteit waar je de rapportage wilt zien.
  3. Ga naar het tabblad 'Rapportering'.
Waar kan ik de rapportage op locatieniveau vinden?

De locatierapportage is te vinden op het webplatform.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Mijn team'.
  2. Ga naar het tabblad 'Locatie'.
  3. Klik op 'Rapportage bekijken' naast de locatie waar je de rapportage wilt zien.
Waar kan ik de individuele rapportering vinden?

De individuele rapportage is te vinden op het webplatform. Heb je een specifiek rapport nodig? Dat kan gedaan worden! Selecteer het tijdsbestek en je vindt gemakkelijk de grafiek die je nodig hebt.

Op het webplatform
  1. Klik op het menu 'Deelnemers'.
  2. Klik op het profiel van de deelnemer waarvan je de rapportage wilt zien.
  3. Ga naar het tabblad 'Rapportering'.
Kan ik de rapportage in de app raadplegen?

Nee, de StreetSmart Impact-app biedt geen rapportagemogelijkheid. Het raadplegen van de rapportering gebeurt via het webplatform.

Worden anonieme deelnemers opgenomen in de rapportage? deelnemers opgenomen in de rapportage?

Ja, anonieme deelnemers worden ook opgenomen in de rapportage. Een anonieme deelnemer wordt alleen opgenomen in de grafieken die betrekking hebben op het contact dat jeugdwerkers hadden met de deelnemers.

Hoe interpreteer ik de 'statistieken voor vandaag' die op het dashboard worden weergegeven?

De statistieken van de dag geven een kort overzicht van de activiteiten in uw StreetSmart Impact-organisatie. De grafiek geeft het aantal deelnemers, activiteiten en hun onderwerpen weer op maand- en jaarbasis.

De rode en groene cijfers en pijlen geven het verschil aan ten opzichte van de vorige maand en het jaar. Zijn de cijfers gedaald? Dan is het nummer rood en de pijl wijst naar beneden. Zijn de cijfers gestegen? Dan is het nummer groen en de pijl wijst naar boven.

GEGEVENSEXPORT

Kan ik gegevens exporteren?

Ja, u kunt gegevens en rapporten van het StreetSmart Impact-webplatform raadplegen en downloaden. Hier is een overzicht van de gegevens die je kunt exporteren en waar je ze kunt vinden:

  • Alle activiteiten downloaden: Een overzicht van alle komende en eerdere activiteiten van alle teams in de organisatie. Alleen beschikbaar voor beheerders. Klik op het menu 'Download' en selecteer 'Alle activiteiten downloaden'.
  • Notities: een overzicht van alle notities, zowel individuele notities als die van activiteiten binnen je team. Alleen activiteiten die binnen het team beschikbaar zijn, zijn inbegrepen; notities die slechts voor 1 teamlid zijn, zijn uitgesloten. Klik op het menu 'Download' en selecteer 'Alle teamnotities downloaden'.
  • Overzicht deelnemers en evaluaties: Een overzicht van alle geregistreerde deelnemers binnen je team en de bijbehorende evaluaties. Klik op het menu 'Deelnemers' en selecteer 'Deelnemers downloaden' of 'Evaluaties downloaden'.
  • Overzicht activiteiten: Een overzicht van alle komende en eerdere activiteiten. Klik op het menu 'Activiteiten' en op 'Downloaden'.
  • Een rapportgrafiek tonen: U kunt alle rapporten en lijsten downloaden door op het downloadsymbool te klikken. De locatie, activiteiten, individuele en algemene rapportage zijn hier te vinden.
In welke formaten kan ik gegevens downloaden?

Wanneer u een grafiek downloadt, wordt deze automatisch in een PNG-bestand weergegeven. Het overzicht van deelnemers, evaluaties en activiteiten staat in JSON-bestanden. Met behulp van gratis online tools of Excel kan een JSON-bestand worden geëxporteerd als een CSV- of XLS-bestand.

ANDERE

Kan ik StreetSmart Impact offline raadplegen?

Het webplatform is alleen online beschikbaar. De StreetSmart Impact-app is online en offline beschikbaar.

Gegevens die je offline invoert in de app worden daarom geregistreerd. Wanneer u de volgende keer online gaat, worden uw ingevoerde gegevens gesynchroniseerd met de online database.

Let op! Als je offline werkt met meerdere jeugdwerkers in hetzelfde team, zie je niet wat elk teamlid heeft ingevoerd terwijl jij of zij offline zijn. Zorg ervoor dat u de registratie van informatie niet dupliceert.

Kan StreetSmart Impact worden gesynchroniseerd met andere agenda's?

Nee, de geplande activiteiten kunnen niet worden gesynchroniseerd met andere agenda's (zoals Outlook).

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (GDPR)

Wat gebeurt er met de gegevens als ik mijn organisatie verwijder?

Als u uw organisatie verwijdert uit StreetSmart Impact, worden alle verzamelde gegevens een tijdje bewaard en vervolgens onherroepelijk verwijderd.

Wat gebeurt er als ik een collega van mijn organisatie inactief maak?

Als je een collega inactief maakt, heeft hij of zij geen toegang meer tot het StreetSmart Impact-programma. Een collega die inactief is geworden, heeft alleen voor die maand nog een licentie. Hun licentie is vanaf de volgende maand inactief.

Wat gebeurt er als ik een team uit mijn organisatie verwijder?

Als je een team verwijdert, heeft geen van deze teamleden toegang tot de gegevens die binnen dat team zijn geregistreerd. Als je een team verwijdert, worden alle geregistreerde gegevens voor dit team definitief verwijderd.

Wat gebeurt er als ik een collega uit mijn team verwijder?

Als je een collega uit je team verwijdert, heeft deze collega geen toegang meer tot de geregistreerde gegevens voor dat team. De collega blijft lid van je organisatie.

Wat gebeurt er als ik een locatie inactief maak die gekoppeld is aan een team?

Als je een locatie inactief maakt, kunnen er geen nieuwe activiteiten aan deze locatie worden toegevoegd. Alle gegevens die op deze locatie zijn geregistreerd, worden opgeslagen. De locatie wordt nog steeds weergegeven in de rapportage.

Wat gebeurt er als ik een deelnemer inactief maak?

Een gedeactiveerde deelnemer verschijnt niet in de app en kan niet langer worden geregistreerd voor een activiteit. De teamleider kan het profiel reactief maken.

Wat gebeurt er als ik een deelnemer verwijder?

Als je een deelnemer verwijdert, worden alle geregistreerde gegevens van de deelnemer verwijderd. Alleen hun deelname aan activiteiten in het verleden gebeurt anoniem.

Wat gebeurt er als ik een activiteit verwijder?

Je kunt een activiteit alleen verwijderen als er geen geregistreerde gegevens en geen deelnemers zijn toegevoegd. Een verwijderde activiteit verschijnt niet langer in het activiteitenoverzicht.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Gebruik de contactpagina om een bericht achter te laten. We helpen je graag verder!