Sociedad San Jose gebruikt een „mobiele school”, een voertuig dat is uitgerust om non-formeel onderwijs te geven aan kinderen die vanwege een gebrek aan middelen en afstand niet naar het Centro de Desarrollo Integral Santa María Alpacoma (een educatief centrum) kunnen gaan. Winston, een straathoekwerker die bekend staat om zijn energie en talent om contact te maken met kinderen, moedigt kinderen aan om deel te nemen aan educatieve en leuke activiteiten, zoals het maken van lekkere sapjes.

De meeste kinderen die naar de mobiele school gaan, komen uit buurten rond La Paz, waar veel kinderen geen basisvoorzieningen en recreatieve activiteiten hebben. Hun ouders werken vaak lange dagen in de baksteenproductie, aangezien La Paz de grootste steenexporteur in Bolivia is.

La Paz is een stad van contrasten, met grote economische verschillen tussen de gebieden. Sociedad San José werkt in de armste gebieden met een team van toegewijde professionals die geliefd zijn bij de gemeenschap. Veel van de straathoekwerkers werken al jaren bij de organisatie, wat hun band met de kinderen en hun families versterkt.

Het bezoek van Junieth Machado was kort maar genoeg om het ongelooflijke werk en de impact van Sociedad San José te waarderen. Al hun medewerkers zijn getraind in onze speelse manier van werken met kinderen op straat. Blijf op de hoogte voor toekomstige updates.